VISITES

contadores web
relojes web gratis

Seguidors

Cerca de contingut del bloc

Popular Posts

Amb la tecnologia de Blogger.
dimecres, 22 de maig de 2013
El caçador d'estels ha estat una de les novel·les que més ha agradat a totes les lectores. Vam comentar els grans temes universals que planteja l'autor: la relació pare-fill, l'amistat, la gelosia, la lluita per la supervivència i la traïció infantil que provoca un gran sentiment de culpa que marca gran part de la vida del protagonista.  
A través dels diferents personatges, i amb una gran sensibilitat, ens endinsa en cadascuna de les problemàtiques, tant personals com socials i polítiques.

Narrat en primnera persona i sota el punt de vista d'un nen de 12 anys fins que és adult, l'autor fa un relat realista i dur sobre el seu país, l'Afganistan, en una època  de grans canvis.


Khaled Hosseini va néixer a Kabul, capital d’Afganistan, l’any 1965. Escriptor en llengua anglesa i metge. El seu pare era diplomàtic del Minisiteri d’Assumptes Exteriors d’Afganistan i la seva mare ensenyava persa i història a Kabul. Als 5 anys la família es trasllada a Teheran, on destinen al seu pare a l’ambaixada afgana. El 1976 se’n van a París i no poden tornar a l’Afganistan. El 1978 hi ha la revolució comunista i el desembre de l’any següent, es prodeuix la intervenció soviètica. El 1980 la família demana asil polític als Estats Units.
Hosseini estudia medIcina. El 2003 publica El caçador d’estels, amb gran èxtit de supervendes i que es tradueix a 48 llengües. Un any i mig després de publicar la seva primera novel·la, deixa la medicina i es dedica a la literatura. L’any 2007 s’estrena la pel·lícula sobre la novel·la. Una excel·lent obra dirigida per Marc Foster amb actors internacionals i actors no professionals d’Afganistan. L’escriptor va col·laborar en la seva realització.
El mateix any 2007 publica Mil sols esplèndids, també ambientada a l’Afganistan i de temàtica social també molt dura. El 2013 ha publicat la tercera novel.la Y las montañas hablaron.
El 2006 és nomenat ambaixador de bona voluntat de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als refugiats (ACNUR) i ha creat la fundació que porta el seu nom per ajuda humanitària als frefugiats del seu país.
D'aquesta obra s'ha fet una pel·lícula i aquí teniu un video de  la sinopsi.0 comentaris: