VISITES

contadores web
relojes web gratis

Seguidors

Cerca de contingut del bloc

Popular Posts

Amb la tecnologia de Blogger.
dimecres, 31 de juliol del 2013


Novel·la  publicada  el  març del 2008 (1ª edició),  situada en el segle I de la nostra era, el   filòsof romà   Pomponio Flato    viatja   per   diferents llocs  de  l’Imperi Romà   en busca d’unes  aigües curatives.     A   Nazaret   es   veu immers  en  la  solució  d’un crim.  Personatges  com   el fuster  Josep,  la  seva dona Maria i el seu fill Jesús,  formen part del fil argumental. Un tribú romà, un important home  de negocis de la ciutat  i  la  seva  família,  entre d’altres,  protagonitzen aquesta   obra   humorística amb  rerefons  històric.  Podríem  parlar d’una novel·la amb característiques del gènere policíac i una sàtira literària.

De lectura fàcil i amb un llenguatge ric, pretén fer-nos passar una bona estona. Revoltes socials, el poder polític i religiós i les especulacions immobiliàries estan tractades amb un toc d’humor i ens recorden que la història es repeteix i encara que  l’obra es tracta d’una paròdia, no ens deixa indiferents i ens fa reflexionar sobre la situació actual que estem patint.


Eduardo Mendoza, escriptor en llengua castellana, neix a Barcelona el 1943. Autor d’una extensa obra literària, estudià dret i viu a Nova York on treballa com a traductor per a les Nacions Unides.
El  1975  publicà  la primera novel·la La verdad sobre el caso Savolta,  on  apareix un dels seus personatges més originals: un intern d’un manicomi, que exerceix de detectiu privat i que el retrobem a les següents obres: El misterio de la cripta embrujada i El laberinto de las aceitunas.
Ha publicat obres de temàtica històrica, com: La ciudad de los prodigios (portada al cinema), La aventura del tocador de señoras, Mauricio o las elecciones primarias, Sin noticias de Gurb.
El 2010 rep el Premi Planeta per la seva novel.la Riña de gatos, on torna a la temàtica històrica.

La seva obra teatral Restauración s’ha representat en català i la novel·la El año del diluvio s’ha dut al cinema.

1 comentaris:

Club de Lectura Santa Oliva ha dit...

Espero que siguem molta gen. Fins ara...