VISITES

contadores web
relojes web gratis

Seguidors

Cerca de contingut del bloc

Popular Posts

Amb la tecnologia de Blogger.
diumenge, 16 de novembre del 2014

SUSANNA TAMARO (1957) nascuda a Tieste (Territori lliure de Tieste, que el 1957 pertanyia a Itàlia), és escriptora i assistent de direcció cinematogràfica. 
Es  trasllada a Roma on cursa estudis de cinematografia i realitza varis documentals per la RAI. 
La seva obra és nombrosa, destaquem: El cap als núvols  (1964), Vés on et porti el cor (1994),  Ànima mundi (1997),  entre d’altres.
A Itàlia ha rebut nombrosos premis. 


Luisito. Una història d’amor (2008) 
És una faula moderna breu i original sobre el poder de l’amor. 
Anselma és una mestra jubilada, vídua i sola. Encara que té dos fills i néts. Porta una existència gris, sense il·lusió i cap objectiu per la vida: se sent una molèstia envers els fills, sobrera sobre tot amb una de les nores. No pot desenvolupar les funcions d’àvia ja que no connecta amb els néts, en fi,  no entén el món actual i s’ha creat un món propi que la porta a sobreviure només físicament.

Però una nit sufocant d’estiu canvia la seva vida amb la troballa d’un papagai al costat del contenidor d’escombraries. 

Luisito -que en realitat és Luisita- li fa ser conscient de la seva vida de joventut comparada amb la que va tenir amb el seu marit, una vida que va deixar de ser pròpia ja que només tenien valor els pensament de l’home i posteriorment els dels fills.


Amb Luisito va retrobar els valors que havia tingut durant la seva joventut: l’amistat amb la seva amiga Lluïsa, la poesia, la música tot va ressorgir amb el contacte  d’un ser viu que l’estimava. 

0 comentaris: