VISITES

contadores web
relojes web gratis

Seguidors

Cerca de contingut del bloc

Popular Posts

Amb la tecnologia de Blogger.
diumenge, 16 de novembre del 2014

QUIM MONZÓ Barcelona (1952)

Va estudiar disseny gràfic a l’Escola Massana, els seus inicis professionals van ser treballant en les arts gràfiques i posteriorment dissenyador gràfic. A la dècada dels 70 va començar a fer periodisme com a corresponsal de guerra i columnista a   la premsa periòdica.
Va ser amb la novel·la L’udol del grisó a les clavegueres que es va donar a conèixer com a escriptor (1976). Amb aquesta obra va guanyar el premi Prudenci Bertrana.
També ha guanyat el premi Lletra d’Or i  Premi Nacional de Literatura (2000), el de narrativa Ciutat de Barcelona (1993), el de novel·la dels Lectors del Temps (1989), quatre vegades el de crítica que atorga Serra d’Or i Premi Maria Àngels Anglada (2008). 

Ha traduït autors com Truman Capote, Roald Dahl, Ernest Hemingway, Arthur Miller, J.D. Sallinger o Mary Shelley, entre d'altres, i les seves obres s'han traduït a més d'una vintena d'idiomes. L'any 2007 va fer el discurs inaugural de la Fira del Llibre de Frankfurt  com si relatés un conte i va ser molt exitós.

El millor dels mons (2001), és un recull de relats dividit en 3 parts (7 contes, una novel·la curta i 6 contes més).
La majoria tenen un caire pessimista (excepte Dos rams de roses).
Ens trobem davant d’una col·lecció de contes amb un gran lirisme i humor negre, tots estan situats en accions quotidianes en que l’autor els hi dóna la volta, els injecta el verí i trasbalsa la situació. És l’absurditat portada a situacions extremes.  


0 comentaris: