VISITES

contadores web
relojes web gratis

Seguidors

Cerca de contingut del bloc

Popular Posts

Amb la tecnologia de Blogger.
dissabte, 21 de setembre del 2013

TOM SHARPE (Londres, 1928 – Llafranc, 2013). Escriptor britànic de novel·la humorística. Va ser professor i fotògraf. El 1951 es trasllada a Sudàfrica i treballa de professor en un internat de nens blancs. També es dedica a fotografiar els suburbis de la ciutat i a fer treballs socials.
El 1961 escriu la primera de les seves nou peces teatrals contra l’Apartheid. És empresonat i deportat per activitats anti-governamentals. De 1963 a 1972 treballa com a professor, per dedicar-se posteriorment a escriure novel·les.
El 1986 rep el Gran Premi d’Humor Negre. Des de 1995 va viure al poble gironí de Llafranc, on hi va morir el 6 de juny d’aquest any.
Algunes obres seves: La sèrie WILT. Comença el 1976 amb WILT i acaba amb  L’herència de Wilt (2010). Reunión tumultuosa (1971). Exhibición impúdica (1973).Los Grope (2009)

WILT

Novel·la còmic, ens narra amb humor disparat i irònic, una època de la vida de Wilt, un professor de literatura en una escola Politècnica. Tot un seguit de malentesos, ens apropen amb un esperit crític, a la societat benestant anglesa i al seu sistema educatiu. 
El dia de la trobada va haver-hi diversitat d'opinions, com que la novel·la és del 1976 hi havia persones del grup que l'havien llegit fa uns quants anys i en la primera lectura l'havien trobat molt divertida, però amb el pas del temps han trobat que ha perdut interès i els va costar de rellegir-la, d'altres la van trobar molt divertida i van remarcar la importància de la sàtira social en les seves diferents vessants; educativa, familiar...i algunes, entre elles jo, ens va costar de llegir tot i que vam trobar moments molt divertits.





0 comentaris: