VISITES

contadores web clic para ver los detalles de las visitas este sitio
relojes web gratis

Seguidors

Cerca de contingut del bloc

Popular Posts

Blog Archive

Amb la tecnologia de Blogger.
dimecres, 9 d’octubre del 2024

 

Traducció de JORDI MARTIN LLORET

 


DELPHINE DE VIGAN

Nascuda a París el 1966, és escriptora, directora de cinema, guionista i novel·lista.

Va començar a escriure amb molta inseguretat, ho feia quan tornava de la feina durant dues hores diàries i ella diu, en una entrevista al diari Ara, “mentre escrivia un dimoni interior em deia és dolentíssim".

La seva primera novella va ser Els dies sense fam (2005) amb el pseudònim Lou Delvig.

 Amb el seu nom i traduïdes al català tenim: 

No i jo, 2009

Les hores soterrades (2010)

Res no s'oposa a la nit, (2012)

Basat en una història real, (2016)

Les lleialtats, (2019)

Les gratituds, (2021)

Els nens són reis (2021).


ELS NENS SÓN REIS

Quins efectes a llarg termini pot tenir la sobreexposició de menors a les xarxes socials sobre els propis menors? Som conscients, els pares, de les conseqüències que pot tenir en un futur -no gaire llunyà- sobre la salut mental de les nostres criatures? És legítim convertir en un negoci l’exposició de la vida dels nostres fills? On queda el dret a la privacitat i a la imatge d’aquest menors? Sobre tot això parla ‘Els nens són reis’. 

Es podria presentar com un thriller, perquè arranca amb la desaparició d’una d’aquestes nenes sobreexposades per la seva família a un canal de Youtube amb milions de seguidors i visualitzacions. 

La primera part reconstrueix la investigació al voltant d’aquesta desaparició, o potser segrest, i reconstrueix les últimes hores abans que la nena desaparegui així com la investigació policial que se’n deriva. I ho fa molt hàbilment. Intercal·lant fragments dels informes policials i transcripcions d’interrogatori amb descripcions del contingut penjat per la seva mare tant a Instagram com a Youtube. 

Però el llibre va més enllà. La segona part fa un salt en el temps per a viatjar fins al futur d’aquesta generació d’infants que actualment està sobreexposada a les xarxes  socials per uns pares que van passar a l’edat adulta amb Gran Hermano com a referència televisiva i en què la telerealitat ha anat donant pas a l’emissió quasi en directe de vides anònimes que les xarxes socials i els milers de seguidors que tenen acaben convertint en cèlebres. Seguim a alguns dels personatges del llibre en el futur i ens apropem a algunes de les conseqüències sobre la salut mental que ja s’han demostrat avui dia. 

Comentari de Vanesa Adell a Surt de casa (26-01-2023)




0 comentaris: