VISITES

contadores web
relojes web gratis

Seguidors

Cerca de contingut del bloc

Popular Posts

Blog Archive

Amb la tecnologia de Blogger.
dimecres, 27 de maig del 2020
Dos personatges principals ISMAEL i JASONE, són parella amb dues filles.

L’Ismael és escriptor, ha escrit una novel·la amb molt d’èxit, però ara no pot escriure res, no li surt, no li agrada el que fa... en fi, està bloqueixat.
Jasone havia escrit de jove i ara corregeix altres escriptors, entre ells a l’Ismael. Actualment no escriu res, no te temps.
Hi han dos incidents importants que desencadenen l’acció de la novella: sentiments de culpa, de maltractament psíquic, rol masculí i femení transmès a través de la família i la societat.
El primer és un accident de la mare que ha de quedar hospitalitzada. L’Ismael ha d’anar a la casa del pare a cuidar-lo i això el trasllada a la seva infància, records que li han quedat gravats en l’inconscient i que van sorgint poc a poc, fent-li mal però portant-lo finalment a solucionar la vida amb la Jasone i sobre tot amb ell mateix.
L’altre incident és una violació d’una noia, que els arriba per mitjans de comunicació i en la que no han intervingut per a res, però els remou la consciència als dos, a l’Ismael de culpabilitat general com a home, de por per les filles i pren consciència de que no coneix per a res a les dones: no coneix res de la seva mare, molt poc de Jasone, la seva parella i això li trenca els seus esquemes mentals.
A la Jasone també li desperta la por per les filles però sobre tot li desperta una mena de consciència femenina, i es posa al costat del patiment de les dones des de nenes fins a adultes i aquest sentiment és tant intens que la porta a escriure per les nits i d’amagat de tothom.

Karmele Jaio, va néixer a Vitória el 1970, llicenciada en Ciències de la Informació, és periodista i escriptora.
Des de juliol de 2015 és acadèmica de Euskaltzaindia. Real Acadèmia de la Llengua Basca.
Ha escrit tres novel·les que han estat traduïdes al castellà:
-Las manos de mi madre. Que ha estat portada al cinema
-Música en el aire
-La casa del Padre
Ha escrit molts relats editats en diferents antologies i un llibre de poemes.
Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, català, alemany, rus i anglès

0 comentaris: